ΑΡΧΙΚΗ


[Για ειδήσεις γεγονότα και πολλά άλλα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ΙΛΕΚ]

Καλώς ήλθατε στις ηλεκτρονικές σελίδες της Κόνισκας

 

Κόνισκα, η: χωριό, έδρα της ομώνυμης κοινότητας, της επαρχίας Τριχωνίδας, του νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Κάτοικοι 217 (1981), 219 (1991). Βρίσκεται 99 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μεσολογγίου, κοντά στον ποταμό Εύηνο, σε υψόμετρο 920. (Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Βριτάννικα, Πάπυρος, Αθήνα 1996)

 

Αυτές οι ιστοσελίδες επιχειρούν να κάνουν μιά παρουσίαση όχι μόνο της Κόνισκας αλλά και του Αγίου Ιωάννη (Κόκκιανη) καθώς και των οικισμών του Πούλινου, Νισσορέματος,Σέλλου, Καναβόκηπων, Σκάλας, Γιδομαντρίων κά.

 

Αν κάποιος διαθέτει στοιχεία (φωτογραφίες, κείμενα κτλ) που είναι σχετικά με τον ιστότοπο, μπορεί να τα στείλει χρησιμοποιώντας τη σελίδα επικοινωνίας.Προτάσεις για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Υπάρχει και δημόσια συζήτηση (forum) όπου οι επισκέπτες μας μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις ιδέες τους.

 

Όλες οι ιστοσελίδες θα υπάρχουν και στην Αγγλική γλώσσα, κυρίως για τους απόδημους συγχωριανούς μας, δεύτερης, τρίτης κλπ γενιάς που ίσως δεν μιλούν Ελληνικά.

 

Ας σημειωθεί, ότι για τη σύνταξη του ιστότοπου χρησιμοποιήθηκε το εξαιρετικό βιβλίο του συγχωριανού μας Φώτη Ν. Αρκαδόπουλου "Η Κόνισκα στο Χώρο και στο Χρόνο", Έκδοση Ι.Λ.Ε.Κ., Κόνισκα 2007. Το βιβλίο αυτό αντιπροσωπεύει χρόνια σκληρής δουλειάς τoυ συγγραφέα και ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη βιβλιογραφία για το χωριό μας. Πατώντας εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf το έξώφυλλο και τον πίνακα περιεχομένων του βιβλίου (1.7 Mb).

 

 

Πανοραμική φωτογραφία από το Φέλωρα (1.6 Mb)


designed & hosted by:

DemPap

Copyright: Not copyrighted